MURS-EKOM: Svi naši korisnici koji nisu dobili kompost po 5 kuna moći će ga dobiti od 1. rujna

[ KOMPOST U VREĆAMA ] obavijest korisnicima usluge Murs-ekoma
15. srpnja 2022.
KOMPOST – Obavijest korisnicima usluge Murs-ekoma
30. kolovoza 2022.
[ KOMPOST U VREĆAMA ] obavijest korisnicima usluge Murs-ekoma
15. srpnja 2022.
KOMPOST – Obavijest korisnicima usluge Murs-ekoma
30. kolovoza 2022.
Prikaži sve

MURS-EKOM: Svi naši korisnici koji nisu dobili kompost po 5 kuna moći će ga dobiti od 1. rujna

Kompostana u Murskom Središću koju je kroz projekt „Izgradnja i opremanje kompostane“ ukupne vrijednosti 4.869.345,02 kuna izgradilo komunalno poduzeće Murs Ekom započela je s radom u siječnju ove godine.

Već u ožujku počela je akcijska prodaja, a svako kućanstvo moglo je kupiti 4 vreće po cijeni od 5 kuna komad. To je izazvalo veliku potražnju među građanima pa je sav predviđeni kompost prodan u jednom danu, a drugi dan se nije imalo što prodavati. Tako se rasprodalo 1000 vreća ili oko 20 tona komposta.

U srpnju se ponovo prodavao kompost, no ovaj put po važećem cjeniku od 25 kuna po vreći. Međutim građani su počeli negodovati i postavljati pitanje zašto svi nisu mogli dobiti kompost po cijeni od 5 kuna komad, već samo oni koji su došli među prvima ili oni koji su se bolje gurali. Svi su oni žitelji Grada Mursko Središće pa smatraju da je mnogima nanesena nepravda, a pogotovo kad svi oni imaju jednaka prava, kao i obaveze.

O ovim nedoumicama razgovarali smo s direktorom tvrtke Murs Ekom, gospodinom Josipom Sršanom. On nam je potvrdio sve ono što smo napisali, ali je dodao da je bila predviđena samo jedna akcijska prodaja po 5 kuna za vreću, a dalje se kompost prodavao po tržišnoj cijeni od 25 kuna komad.

“U vezi svega ovoga navedenog mogli bi reći da su neki korisnici naših usluga bili zakinuti, no nitko nije mogao predvidjeti da će biti tolika potražnja. Upravo zbog toga, a i da bi svi naši korisnici imali jednak tretman, odlučili smo da svi koji nisu mogli dobiti kompost po cijeni od 5 kuna, to će moći realizirati od 1. rujna kada prođe sezona godišnjih odmora. U evidenciji imamo spisak onih koji su već kupili kompost po 5 kuna pa se ovo ne odnosi na njih, već samo na one koji nisu imali tu priliku.

Time ćemo izjednačiti sve naše korisnike, a još jednom napominjem da nam cilj nikada nije bio da nekoga oštetimo. Jednostavno se tako dogodilo pa ćemo stoga u rujnu omogućiti svima koji žele kompost, da ga kupe po akcijskoj cijeni od 5 kuna”, rekao nam je gospodin Josip Sršan.

Skip to content