Otvoreno prvo reciklažno dvorište na području grada, a treće na području Međimurja

Na prijedlog nadzornog odbora imenovan novi direktor MURS-EKOM d.o.o.
19. lipnja 2020.
Na prijedlog nadzornog odbora imenovan novi direktor MURS-EKOM d.o.o.
19. lipnja 2020.
Prikaži sve

Otvoreno prvo reciklažno dvorište na području grada, a treće na području Međimurja

U sklopu  Dana Grada  danas je je Murs-ekom d.o.o poduzeće za gospodarenje otpadom otvorilo prvo reciklažno dvorište na području grada,  a treće na području Međimurja . Već od 2012 godine započele su pripreme za njegovo otvaranje i u njega je uloženo oko milijun kuna što čini veliku investiciju za ovaj projekt. Dvorište je smješteno u Martinskoj ulici na bivšoj gmajni .  Murs – ekom je u ovaj projekt uložio vlastita sredstva dok je jedan dio financiran beskamatnim kreditom. Time  Murs – ekom i Grad M. Središće  ostvaruju onaj dio zakonskih odredbi o  poštivanju i sortiranju otpada.

Juraj Zadravec direktor Murs – ekoma ukratko je upoznao prisutne o načinu i funkcioniranju dvorišta istaknuvši da je ono dostupno svim korisnicima usluga Murs- ekoma i to besplatno. Ono što je bitno naglasiti je da će dvorište koristiti i susjedne općine , a o njegovom radnom rasporedu građanstvo će biti upoznato putem letaka i medija. U dvorište se može dovesti sav krupni otpad osim građevinskog pa će se tako tamo reciklirati gume , plastika, staklo , tetrapak , žarulje i drugi otpad za recikliranje.

Gradonačelnik Dražen Srpak da je sretan što su zajednički naporima Murs – ekoma i Grad uspjeli ostvariti ovaj  lijep pomak u gospodarenju otpadom posebno naglasivši da sad neće biti izgovora onima koji otpad ostavljaju po cijelom gradu te tako zagađuju okoliš. S obzirom da smo im omogućili besplatnu reciklažu i sanaciju otpada biti ćemo jako rigorozni prema onima koji se neće pridržavati pravila.

Zamjenik župana Zoran Vidović pozdravio je otvaranje dvorišta rekavši da je ovo još jedan dokaz o stalnom napretku grada M. Središće . Investicija od milijun kuna sigurno je još jedan dokaz o tom stalnom napretku grada i ovog kraja.

 (tekst Z. Rihtarec)

Tekst preuzet sa: http://muralist.hr/?s=murs-ekom

Skip to content