[OBAVIJEST] – PODJELA ŽUTIH I PLAVIH KANTI (PLASTIKA I PAPIR) NA PODRUČJU GRADA MURSKO SREDIŠĆE

[ IZVJEŠĆE JAVNO SAVJETOVANJE ]o savjetovanju o prijedlogu cjenika prikupljanja komunalnog otpada
16. veljače 2023.
OBAVIJEST PODJELA ŽUTIH I PLAVIH KANTI ZA STAMBENE ZGRADE NA PODRUČJU GRADA MURSKO SREDIŠĆE
1. ožujka 2023.
Prikaži sve

[OBAVIJEST] – PODJELA ŽUTIH I PLAVIH KANTI (PLASTIKA I PAPIR) NA PODRUČJU GRADA MURSKO SREDIŠĆE

Grad Mursko Središće krajem travnja prošle godine prijavio se na Javni poziv za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada, raspisani od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

Na navedeni javni poziv prijavljena je nabavka žutih i plavih kanti zapremnine 120 L za odvojeno sakupljanje otpada, točnije 1950 komada plavih i isto toliko žutih kanti. Ukupni iznos projekta iznosi 633.506,25 kuna. Gradu Mursko Središće odobreno je sufinanciranje projekta od strane Fonda u iznosu od 40% odnosno 253.402,50 kuna što je ujedno i maksimalno mogući postotak sufinanciranja propisani Javnim pozivom, dok će se preostali iznos sufinancirati iz proračuna Grada.

 

Tako će vreće, koje su se do sada koristile za odvoz papira i plastike, otići u povijest, a već prije su nabavljene zelene kante za miješani komunalni otpad te smeđe kante za biootpad.

 

Podjela žutih i plavih kanti kreće od ponedjeljka 20. veljače 2023. godine na način da će djelatnici komunalnog poduzeća Murs-ekom d.o.o. svim domaćinstvima koja su uključena u odvoz smeća kante, koje su za korisnike besplatne, dostaviti na kućni prag. U slučaju da vlasnici nisu kod kuće kante će bez obzira na to biti ostavljene. Tako će do 27. veljače 2023. godine sva domaćinstva na području grada Mursko Središće koja su uključena u odvoz smeća imati žute i plave kante za sortiranje plastike i papira. 

Skip to content